Sehlopha sa pholoso sa Machaena se ile sa ea mose ho maoatle 'me sa bapala karolo ea sona pholosong ea machaba

Sehlopha sa pholoso sa Machaena se ile sa ea mose ho maoatle 'me sa bapala karolo ea sona ho pholoso ea machaba1

Ha sehlopha sa pholoso sa lehae sa maemo a tšohanyetso se otlolla mochine 'me sa atleha ho iphetola, sehlopha sa pholoso sa Machaena se ile sa ea linaheng tse ling 'me sa phetha karolo ea sona pholosong ea machaba.

Ka Hlakubele 2019, linaha tse tharo tse ka boroa-bochabela ho Afrika, Mozambique, Zimbabwe le Malawi, li ile tsa angoa ke leholiotsoana la tropike idai.Likhohola tse matla, khoholeho ea mobu le likhohola tsa linōka tse bakiloeng ke lifefo le lipula tse matla li bakile likotsi tse kholo le tahlehelo ea thepa.

Ka mor'a tumello, lekala la tsamaiso ea tšohanyetso le ile la romela litho tse 65 tsa sehlopha sa pholoso sa Chaena sebakeng sa koluoa ​​ka lithane tse 20 tsa thepa ea pholoso le lisebelisoa bakeng sa ho batla le ho pholosa, lipuisano le phekolo ea meriana.Sehlopha sa pholoso sa Chaena e bile sehlopha sa pele sa pholoso sa machaba se fihletseng sebaka sa koluoa.

Ka Mphalane monongoaha, sehlopha sa pholoso sa Machaena le sehlopha sa machaba sa pholoso sa China se ile sa feta tekolo le tekolo hape ea sehlopha sa machaba sa pholoso e boima sa Machaba a Kopaneng, e leng se ileng sa etsa hore China e be naha ea pele Asia ho ba le lihlopha tse peli tsa machaba tsa pholoso tse boima.

Sehlopha sa machaba sa pholoso sa Chaena, se ileng sa kenya letsoho tlhahlobong hammoho le sehlopha sa pholoso sa Chaena, se thehiloe ka 2001.Tšisinyeho ea lefatše ea 2015 Nepal, e ne e le sehlopha sa pele sa pholoso se matla sa machaba se sa netefatsoang ho fihla sebakeng sa koluoa ​​Nepal, le sehlopha sa pele sa pholoso sa machaba ho pholosa baphonyohi, 'me kakaretso ea baphonyohi ba 2 ba pholositsoe.

“Sehlopha sa pholoso sa machaba sa Chaena se ile sa feta tekong hape, ’me sehlopha sa pholoso sa Machaena se ile sa feta tekong ea pele.Ke letlotlo la bohlokoa haholo tsamaisong ea machaba ea pholoso.“Ramesh rajashim khan, moemeli oa ofisi ea Machaba a Kopaneng bakeng sa ho hokahanya litaba tsa liphallelo.

Mabotho a pholoso a boiketlo ba sechaba a boetse a laola butle-butle, cheseho ea ho kenya letsoho pholosong e ntse e eketseha, haholo-holo pholohong ea likoluoa ​​​​tse ling tse khōlō tsa tlhaho, palo e kholo ea mabotho a sechaba le sehlopha sa sechaba sa pholoso sa mollo le sehlopha se seng sa litsebi tsa pholoso. ho tlatsana.

Ka 2019, lekala la tsamaiso ea maemo a tšohanyetso le ile la tšoara tlhōlisano ea pele ea litsebo tsa naha bakeng sa mabotho a pholoso ea sechaba.Lihlopha tse hapang libaka tse tharo tse holimo tlhōlisanong ea naha li ka kenya letsoho mosebetsing oa pholoso ea tšohanyetso ea likoluoa ​​le likotsi naheng ka bophara.


Nako ea poso: Apr-05-2020